Skip to content

Erfaren tavlemontør blir fornøyd altmuligkvinne

Erfaren tavlemontør blir fornøyd altmuligkvinne

– På jobb trives jeg aller best når jeg får bidra til at forskjellige typer mennesker skaper gode resultater – sammen. Det får jeg heldigvis lov til å gjøre her hos Enira.

 
 
 

Fakta om Enira

- Tavlebygger som leverer alle typer elektrotavler og strømskinner.

- Verksted og kontor på Kokstad i Bergen - 19 ansatte - Godkjent lærlingbedrift - Medlem av Tavleforeningen og godkjent i Startbank. - Eco Expert-sertifisert av Schneider Electric. - Selskapet er stiftet i 2011, og er i dag en del av svenske Ernströmgruppen AB

 

En typisk arbeidshverdag for 38 år gamle Lena Olsen er litt av alt – og sånn vil hun helst ha det. Lena er utdannet tavlemontør, og hadde mange års fartstid på verksted med seg da hun begynte hos Enira i februar 2021. I dag lyder hun like gjerne tittelen prosjektmedarbeider:

 

– Når en tavle skal sendes fra verkstedet vårt her i Kokstad i Bergen og ut til kunder over hele landet, må arbeidet vi har gjort, selvsagt dokumenteres nøye, fra A til Å.

 

Som prosjektmedarbeider hjelper jeg prosjektlederne blant annet med dette arbeidet, og ellers andre oppgaver som de ikke rekker over, forteller Lena.

 

Fra verkstedet til administrasjonen

 

– Jeg trives kjempegodt med å jobbe tett på mennesker og prosesser, og det var også grunnen til at jeg ønsket å endre litt retning da jeg skiftet jobb for snart et år siden, sier hun.


 

– I min forrige jobb arbeidet jeg mest med den mekaniske delen av installasjoner offshore. Etter å ha fått en liten forsmak på administrativt arbeid, kjente jeg at jeg var klar for et skifte, av både arbeidsplass og arbeidsområde. Jeg hadde rett og slett lyst til å bidra til å gjøre både menneskene og prosessene rundt selve produksjonen bedre. Heldigvis har Enira en daglig leder som er lydhør for denne typen ønsker.

 

Kort vei til en bra prat

– Det er en stor fordel å ha erfaring fra verkstedet og den mekaniske delen av jobben, det merker jeg godt. Når folk spør om noe som gjelder produksjonen, er jeg trygg på at jeg kan svare og hjelpe og gi kvalifiserte råd.

 Vi er jo ikke veldig mange ansatte – rundt 20 personer. I tillegg er det bare noen få meter mellom administrasjonen og verkstedet, så vi har kort vei til hverandre, på alle måter. Det er fint for både trivselen og resultatene.
 
 
 
Her hos Enira får jeg på mange måter skape min egen yrkesvei
 

Lena Olsen, tavlemontør og prosjektmedarbeider

Hvorfor akkurat Enira?

 

– Montørbransjen er et lite miljø, i alle fall her i bergensområdet, forteller Lena. Dermed får man jo med seg litt om de ulike selskapene, og hvordan det er å jobbe der. Enira hadde jeg bare hørt godt om, både at det var flinke folk og at miljøet var godt.

 

For meg var det var det kjempeviktig å få muligheten til å utvikle min egen kompetanse. Etter noen år i bransjen kan jeg litt om mye forskjellig, og den bredden, eller rollen som potet, om du vil, trives jeg veldig godt i. Jeg ønsker egentlig å suge til meg mest mulig kunnskap og finne ut hva jeg er sterkest på, for å bidra til å få en god flyt i det vi gjør. Jeg synes det er spennende å få være med på å gjøre folk best mulig, og bidra til at vi optimaliserer prosessene våre, for til slutt å ende opp med et best mulig produkt.

 

Vi har en ung leder, med spennende tanker og åpen dør, jeg føler virkelig at jeg får være med på å forme min egen hverdag. Samtidig er kvaliteten på det vi gjør det som alltid er viktigst, og der kan jeg bidra med å optimalisere operasjoner og prosesser og få best mulig flyt i arbeidet.

 

Akkurat nå er vi inne i en del større prosesser, blant annet ISO-sertifisering. Dette synes jeg er kjempespennende, og jeg er sikker på at det vil gjøres oss enda bedre, både med tanke på bærekraft, økonomi og sluttleveranse. Selv om det skjer mye, er vi flinke til å ta en bit om gangen, synes jeg. Og når det koker, gir det en god følelse av trygghet å ha store, stødige eiere i ryggen, avslutter Lena Olsen, erfaren tavlemontør, ambisiøs prosjektmedarbeider og fornøyd Enira-ansatt.

 

Vil du bli med på Enira-laget?

 

Akkurat nå trenger vi flere dyktige tekniske spesialister: Automasjonsingeniør, produksjonsleder, servicetekniker, teknisk ansvarlig og tavlemontører. På jakt etter lærlingplass? Hør gjerne fra deg, du også!

Blog comments