Skip to content

– Håper jeg får jobb hos Enira etter fagprøven

– Håper jeg får jobb hos Enira etter fagprøven

 

Om et halvt år er nittenåringen Julian Eide etter alle solemerker ferdig utdannet tavlemontør, og han har planen klar: – Jeg skal så klart søke jobb hos Enira!

 
 
 
 

Fakta om Enira

- Tavlebygger som leverer alle typer elektrotavler og strømskinner.

- Verksted og kontor på Kokstad i Bergen - 19 ansatte - Godkjent lærlingbedrift - Medlem av Tavleforeningen og godkjent i Startbank. - Eco Expert-sertifisert av Schneider Electric. - Selskapet er stiftet i 2011, og er i dag en del av svenske Ernströmgruppen AB


 

På videregående var Julian usikker på veien videre: Elektriker – eller tavlemontør? Etter å ha prøvd seg ihos Enira i arbeidsuka, ble han overbevist om at tavlemontør var målet, og han så at Enira var et spennende sted å gå i lære.

 
 
 

I dag har Julian vært en av Eniras lærlinger i halvannet år, og han er svært godt fornøyd med valget av lærested.

 
 
 

Hverdagen hos Enira

 

– Til nå har jeg hatt det kjempefint. Det jobber så mange flinke montører her, og læringsmiljøet er virkelig godt. Uansett hva vi spør og graver om, får vi god hjelp av de andre, mer erfarne kollegaene våre. Når yngre skoleelever har arbeidsuke, slik jeg hadde, hjelper jeg dem mer enn gjerne da er det min tur, sier Julian og smiler

 
 
 

Alle ansatte hos Enira har fleksitid, så en typisk arbeidsdag starter mellom klokka 6 og 8 om morgenen, og slutter mellom 14 og 16.

 
 
 

– Som lærling jobber jeg stort sett på verkstedet og bygger tavler, sier Julian. – Når jeg er ferdig og har tatt fagbrevet, blir det nok mer arbeid ute hos kunder, med reparasjoner og installasjoner. Det gleder jeg meg til. Aller morsomst synes jeg nok det er å jobbe med store hovedtavler, store prosjekter med mye strøm.

 
 
 
Vi skal alltid gjøre en skikkelig jobb, aldri sende fra oss noe halvveis. Julian Eide, tavlemontørlærling hos Enira
 
 
 

God kvalitet – godt samarbeid

 

– Min opplevelse er at folk her virkelig trives med det de holder på med, og gjør sitt aller beste for å levere et skikkelig produkt. Høy kvalitet er kjempeviktig for oss i Enira – vi skal alltid gjøre en skikkelig jobb, aldri sende fra oss noe halvveis.

 
 
 

Jeg er utrolig glad for å ha funnet et fag og et arbeidssted som jeg gleder meg til å gå til hver dag. Tenk så kjipt å mistrives på jobben, og bare gå rundt og krangle og være sur! Det er veldig mange fine folk som jobber her, og vi jobber veldig godt sammen. Døra er alltid åpen hos daglig leder, og jeg føler virkelig at jeg kan gå til ham hvis det er noe. Han tar til og med telefonen når han har fri, det setter jeg veldig pris på.

 
 
 

Sosial gjeng

 

Det hender noen av oss som jobber her er sammen på fritiden også Vi har hatt både sommerfest og julebord, alle sammen – og i tillegg har noen av oss yngste truffes etter jobb og spilt frisbeegolf.

 
 
 

Hva med fremtiden?

 

– Jeg vil veldig gjerne blir værende her i Enira etter at læretiden er over. Det er så klart spennende om jeg består fagprøven, men jeg har fått så god opplæring at jeg tror det skal gå greit. Etter det ser jeg for meg at jeg blir værende på verkstedet noen år – jeg kommer til å ha masse å lære, også etter at jeg har tatt fagbrevet, avslutter Julian Eide, stolt Enira-lærling og snart ferdig utdannet tavlemontør.

 
 
 

Vil du bli med på Enira-laget?

 
 
 

Akkurat nå trenger vi flere dyktige tekniske spesialister: Automasjonsingeniør, produksjonsleder, servicetekniker, teknisk ansvarlig og tavlemontører. På jakt etter lærlingplass? Hør gjerne fra deg, du også!

 

Blog comments